Suspensió de les Festes 2020

Com bé sabeu, estem vivint dies extraordinaris, imprevisibles. L’estat d’alarma condiciona el nostre dia a dia i el BOE ens marca l’agenda. També als alfarbins i les alfarbines. L’ajuntament ha actuat en tot este temps amb responsabilitat i compromís cap als nostres veïns i veïnes i vol seguir fent-ho. Les pròximes setmanes implementarem diverses ajudes que atenuen el daltabaix econòmic i laboral que patirem. Les persones i la salut han d’estar en el nostre centre d’actuació.

La pandèmia, que encara no ha cessat, ha fet girar les nostres prioritats, les nostres previsions, i enguany s’endurà per davant bona part de les il·lusions. Entre elles, les festes de sant Jaume. A contracor, hem de suspendre-les. Ha estat una decisió meditada, sense precipitacions, atenent a les indicacions de les autoritats estatals, esperant un bri d’esperança. No ha pogut ser. L’allargament de l’anomenada Fase 0 ens indica que el camí cap a la normalitat serà lent i costerut, la qual cosa posa en compromís qualsevol termini per realitzar unes festes dignes, ben elaborades, com les de tots els anys, amb la participació de tots els actors de la festa. Entenem que no tenim les garanties sanitàries assegurades. El Pla de transició cap a una nova normalitat elaborat pel govern espanyol no preveu quan es podran celebrar els actes festius multitudinaris. No sabem com evolucionaran els fets.

Davant d’esta imprevisió, considerem que el més sensat és anul·lar les festes, fins i tot amb el que això comporta. Sabem de la il·lusió de les festeres, els festers, les famílies, el poble en general. Ho sentim. La nostra decepció no pot ser major, però no tenim altra opció. Juntament amb la Regidoria de festes hem mantingut l’esperança fins l’últim moment, en contacte amb festers, festeres i entitats. Ha estat una decisió dolorosa, inassumible, però consensuada. Potser, la cosa canvie de pressa i encara farem alguna cosa que ens recorde que és sant Jaume. Això està per vindre i, en qualsevol cas, no tindrà res a vore amb la normalitat de la festa que hem conegut.

Des de la tristesa, i alhora des de l’alegria posada en el futur, visca les festes de sant Jaume 2021!

ca
es_ES ca